October 14, 2016


SESSIONS FOR CLE/CPE

The following chart shows the sessions for which NCBJ has applied for CLE and CPE credits. Sessions expected to receive ethics credits are noted in green.

Day/Start Time End Time Room Session Title Speakers/Presenters Probable CLE Credits Probable CPE Credits
Thursday, October 27
9:00 AM 10:00 AM Yerba Buena 8-9 NCBJ Plenary: Bankruptcy Morning Edition From Broken Bench
Radio
Prof. Bruce A. Markell; Prof. David G. Epstein 1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Yerba Buena 8-9 NCBJ Plenary: Hot Spots in a Cold Bankruptcy World: Health
Care and Energy Restructurings
Ana M. Alfonso, Moderator; Thomas R. Califano; William L.
Wallander; Harris Winsberg
1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Yerba Buena 11-13 NCBJ Consumer Concurrent: Chapter 13 Exit Strategies Hon. Rebecca B. Connelly; Edward C. Boltz; Kathy A.
Dockery
1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Yerba Buena 11-13 NCBJ Consumer Concurrent: The Modern Mortgage Pete Carroll; Dana Dillard; Tara Twomey 1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Yerba Buena 8-9 NCBJ Plenary: Diffusing the Stress in Financial Distress:
The Intersection of Bankruptcy and Mental Health
Hon. Laura Taylor Swain, Moderator; Prof. Richard A.
Friedman; Paul Steven Singerman
1 hour 1 hour
3:00 PM 4:00 PM Yerba Buena 9 CLLA - Hon. Frank W. Koger Memorial Education Program:
Current Developments in Hot & Emerging Topics - Restructuring
and Bankruptcy Challenges in the 21st Century World of Not For
Profits
Steve Sather; Prof. Pam Foohey; Sam Maizel; Nancy
Peterman
1 hour 1 hour
3:00 PM 5:00 PM Yerba Buena 7 ABLJ-ABA Symposium: The NCBJ at 90: The Evolution, Role and
Impact of Bankruptcy Courts from 1926 to 2016
Hon. Colleen Brown, Moderator; Prof. Karen Gebbia; Prof.
John A. E. Pottow; Prof. Melissa Jacoby; Prof. Michael
Simkovic
2 hours 2 hours
3:15 PM 5:15 PM Golden Gate C1-2 NCBJ-ACB Joint International Program: Current Topics in
Chapter 15 Cross-Border Cases
Hon. Christopher Klein, moderator; Hon. Vinodh
Coomaraswamy; Hon. Allan L. Gropper (ret.); Daniel M. Glosband;
H. Neil Narfason
2 hours 2 hours
4:15 PM 5:15 PM Yerba Buena 9 CLLA - Hon. Frank W. Koger Memorial Education Program: Nice
Work If You Can Get It: Getting Employed, Staying Employed &
Getting Paid in Bankruptcy Cases (Ethics Program)
Hon. Dennis Montali; Judith Greenstone Miller; Richard M.
Meth; Edward J. Nazar
ETHICS 1 hour 1 hour
Friday, October 28
7:30 AM 8:45 AM Yerba Buena 7 AIRA Breakfast & Program: Everything's Changed! What's Next
in Bankruptcy Reporting Requirements?
Rob Charles; Stephen Darr; Guy Davis 1 hour 1 hour
9:00 AM 10:00 AM Yerba Buena 9 NCBJ Concurrent: The Color of Money: The Implications of
Race and Ethnicity in Addressing Debt
Hon. Jeremy Fogel, Moderator; Magfalena Reyes Bordeaux;
Prof. Robert M. Lawless; Prof. Song Richardson
1 hour 1 hour
9:00 AM 10:00 AM Yerba Buena 8 NCBJ Concurrent: What Happens After Wellness ? Hon. John E. Hoffman, Jr., Moderator; Sarah L. Cave; Dennis
J. Connolly; N. Neville Reid
1 hour 1 hour
9:00 AM 10:00 AM Yerba Buena 11-13 ABI Roundtable # 1: Equitable Mootness in the 21st Century:
The New Parameters
Robbin L. Itkin, Moderator; Joseph D Frank, Timothy
Graulich; Berry D Spears; Christopher A Ward
1 hour 1 hour
9:00 AM 10:00 AM Golden Gate C1-C2 ABI Roundtable # 2: Best Ethical Practices for the Consumer
Attorney
Richard P. Carmody, Moderator; Richard D Nelson; Hon.
Cynthia A Norton; Claire Ann Resop
ETHICS 1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Yerba Buena 8 NCBJ Concurrent: Where Has Our Business Gone? Alternatives
to Chapter 11
Megan Kane; Ricahrd E. Mikels; Jason Niemark; Lawence
Young
1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Yerba Buena 9 NCBJ Concurrent: The Consumer Financial Protection Bureau:
What Bankruptcy Professionals Need To Know
Prof. Katherine M. Porter, Moderator; Thomas P. Brown;
Ellen Harnick
1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Yerba Buena 11-13 ABI Roundtable # 3: The ABI's "Elite Eight" of the Most
Important Supreme Court Bankruptcy Cases Ever
Richard B. Levin, Moderator; Hon. Hannah Blumenstiel; Hon.
Daniel Collins; Reginald Jackson; Brian Shaw
1 hour 1 hour
10:30 AM 11:30 AM Golden Gate C1-C2 ABI Roundtable # 4: Addressing Environmentally Contaminated
Property: A Primer
John W. Lucas, Moderator; Dion W. Hayes; Boris J. Steffen;
Daniel D. Sparks
1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Yerba Buena 8 NCBJ Concurrent: Locking Up the Case: Plan Support
Agreements, Intercreditor and Forbearance Agreements, and Other
Strategies for Predetermining the Case's Outcome
Hon. Sean H. Lane, Moderator; Michael Henkin; Sharon L.
Levine; Keith H. Wofford
1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Yerba Buena 9 NCBJ Concurrent: OMG, How Will I Get This Evidence In?
!
Hon. Pamela Pepper, Moderator; Hon. Stacey L. Meisel; Julia
Frost-Davies; Demetra L. Liggins; Thomas J. Salerno
1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Yerba Buena 11-13 ABI Roundtable # 5: Hot Consumer Topics Hon. Eugene R. Wedoff (ret.), Moderator; Margaret A. Burks;
Ariane Holtschlag; Hon. Laurel Myerson Isicoff
1 hour 1 hour
11:45 AM 12:45 PM Golden Gate C1-C2 ABI Roundtable # 6: Where the Work Is Edward T. Gavin; James A. Peka; Teri Stratton; Allen D
Wilen
1 hour 1 hour
             
1:45 PM 2:45 PM Golden Gate A CLLA Lunch Keynote: From Detroit to San Juan—Perspectives
on Municipal and Territorial Restructurings
Andy Dillon ?? - No written materials ??
Saturday, October 28
8:00 AM 9:00 AM Yerba Buena 8-9 NCBJ Plenary: To Tell the Truth: Bankruptcy Ethics Are
Complicated
Hon. Sheri Bluebond, Moderator; Hon. Arthur B. Federman;
Susan M. Freeman; Prof. Lois R. Lupoca
ETHICS 1 hour 1 hour
9:15 AM 10:15 AM Yerba Buena 8-9 NCBJ Plenary: Tell It To The Judge! Hon. Dennis R. Dow; Hon. Erithe A. Smith; Hon. Scott C.
Clarkson
1 hour 1 hour